Latest:

Selv politiet er åbenbart ubemandet

Opinion af Mads Kastrup - Ekstra Bladet 11 Oktober 2019

TORSDAG STOD landets justitsminister til et pressemøde og talte om sine døtre. De vil være glade for – samt trygge ved – kamera-overvågning på metrostationen, når de engang når gå-i-byen-alderen, hævdede Nick Hækkerup.

Jeg tror, døtrene vil være endnu mere trygge, hvis der var nogen til stede. Et offentligt ansat menneske. En garant for at fællesskabet ikke ligger øde og forladt hen. Eksempelvis bare en, der holdt stationen ren.

Men vi har fået det ubemandede samfund.

DER ER INGEN hjemme nogen steder. Stationer er ubemandede, biblioteker er ubemandede, flere funktioner i borgerservice er ubemandede. Konkurrencestaten udrenser konsekvent den menneskelige faktor. Den er dyr, besværlig og begår fejl. Alligevel står en socialdemokratisk statsminister i 2019 og spørger i en åbningstale i Folketinget, hvor ’sammenhængskraften’ blev af?

En justitsminister sendes i byen for at sælge idéen om, at 300 overvågningskameraer mere vil hjælpe med at genvinde den.

’Som om,’ vil mine egne døtre formentlig fnyse hertil, og de vil have ret.

I AALBORG får en ung pige sin taske stjålet i bussen. Politiet meddeler hende, at de ikke har tid til at kigge overvågningen igennem.

I Valby ved København vader tyve ved højlys dag ind i Meny og slæber hele kasser ud af butikken. ’De er fuldstændig ligeglade, selv om der er overvågning. De ved, at politiet ikke kommer,’ siger ejeren til TV2 og meddeler, at han og kolleger i branchen efterhånden ikke henvender sig til politiet: ’Vi hører intet tilbage, selv om vi har gode billeder af tyvene.’

NU OM DAGE beder ordensmagten folk om at finde deres egne biler, hvis disse er stjålet eller kigge efter deres løsøre på Den blå Avis, hvis de har haft indbrud. Politiet er åbenbart også ubemandet.

Statsminister Mette Frederiksens forfaldsberetning om et samfund, hvor tilliden angiveligt eroderer og sætter samhørighed i skred og over styr, forekommer mig derfor at overse en afgørende faktor:

Samfundet er gjort fader- og moderløst.

METTE FREDERIKSEN sagde ’tillid’ 33 gange i sin åbningstale. Underforstået, at det er, hvad der holder nationen sammen. Og den er i overhængende fare, advarede hun. For hvorfor holder vi ikke sammen længere? Hvorfor ER vi ikke sammen længere?

Svaret synes simpelt: Det er vi ikke, fordi Christiansborg har besluttet, at sådan skal det være. Den tiltagende overvågning, registrering og fjernstyring af borgeren er alt det modsatte af, hvad Mette Frederiksen hævder at arbejde for.

Og hun og hendes justitsminister har netop meddelt, at det skal vi da have mere af.

About Henrik N-K 420 Articles
Life is a musical journey.

1 Comment on Selv politiet er åbenbart ubemandet

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.