Latest:

Fuck Big Tech “Social” Media

Nu hvor de store social media platforme i stigende grad er begyndt at udøve censur syntes jeg det er på tide at vi tager lidt af deres magt fra dem. Og ja hvordan gøre vi så lige det? Jeg vil anbefale at vi som første step selv fjerne så meget indhold fra deres platforme som overhovedet muligt.
Da Facebook var stedet mange af os mødtes syntes jeg vi skal starte med dem.
Nu er der nok mange der små panikker lidt over at skulle slette mange års arbejde, men til det vil jeg sige – ro på – er der noget der er vigtigt, så skal vi nok “redde” det.

Start med at gå ind på din profil og klik på den lille dropdown pil oppe i højre hjørne af skærmen.
Her vælger du så Settings & Privacy og så Settings.
Nu kommer du så til en side hvor du ude i den venstre kolonne skal vælge Your Facebook Information.
Nu finder du så punktet Download Your Information.
Hvis du vil lave en fuld backup af al din data skal du under punktet Request A Copy vælge
Date Range: All of my data – Format: HTML – Media Quality: High
Herefter trykker du på knappen Create File
Nu vil FB generere en fil indholdende al din data fra start til “slut” hvilket tager noget tid, men de vil give dig besked når filen er klar til at du kan hente den hjem på din computer. Vær opmærksom på at filen kun er tilgængelig et par dage efter den er blevet lavet, så husk at få den downloadet.
Når du får besked om at filen er klar bevæger du dig igen hen til siden Download Your Information og vælger Available Copies hvor du nu har en liste med de tilgængelige filer – der burde kun være 1 og den vælger du så Download til – FB vil nu bede om dit password og efter du har indtastet det begynder din download.
Når din download er slut – afhængigt af hvor meget du har uploadet kan filen godt være meget stor, så vær tålmodig under download (det kan tage en rum tid afhængigt af din internet hastighed) – kan du nu begynde at slette indhold fra din profil.
Det har FB så til gengæld gjort ganske besværligt (medmindre du naturligvis vælger helt at lukke din konto), men jeg syntes det er umagen værd.